Home SANATATE Savarine cu rom si frisca

Savarine cu rom si frisca

0
26

Prajiturile tale preferate din copilarie, savarinele pot fi preparate si acasa. Însiropate si cu multa frisca, aceste savarine vor fi terminate în timp record de familia ta. De ce ai nevoie pentru savarine cu rom si frisca Pentru savarine 7 g drojdie uscata 50 ml lapte 200 g faina 3 oua 90 g unt 300 g zahar Pentru sirop 500 ml apa 1 lamâie 60 ml rom Pentru umplutura 500 g frisca 400 g zmeura Cum se prepara savarinele cu rom si frisca Dizolvi drojdia în laptele cald, adaugi faina si ouale, apoi omogenizezi cu mixerul. Lasi aluatul sa creasca aproximativ o ora. Topesti untul cu doua linguri de zahar si-l încorporezi în aluat. Torni aluatul în pos si formezi savarinele în formele dorite, apoi le lasi din nou sa creasca 30 de minute. Le dai la cuptor pâna când se rumenesc, apoi le lasi la racit. Pentru sirop, dizolvi zaharul ramas în apa, adaugi coaja si zeama de lamâie si lasi sa fiarba 5 minute.  Dai deoparte, torni romul si amesteci. Scoti savarinele din forma, torni sirop peste ele, apoi le decorezi cu frisca batuta si zmeura.
Marți, 14 Februarie 2017, 10:52

SURSA: Ultimele stiri online din Sanatate adaugate pe www.stiri.com.ro

  • Tort cu ciocolata si frisca – Reteta fara coacere

    Acest tort fara coacere se prepara în doar 30 de minute, asa ca indiferent de ocazia…
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In SANATATE
Comments are closed.