Home SANATATE Culorile alimentelor ne influenteaza apetitul

Culorile alimentelor ne influenteaza apetitul

0
35

Probabil nu te-ai gândit niciodata ca printre cei mai importanti stimuli ai apetitului se numara culoarea alimentelor, care poate avea o influenta mai mare decât mirosul sau gustul acestora. Dar ce nuante prefera creierul uman atunci când vine vorba de mâncare? Potrivit unui studiu publicat în revista online „Scientific Reports“, creierul uman este mai atras de o anumita culoare a alimentelor. Între rosii si spanac ce ai alege? Potrivit studiului, tindem sa optam pentru culoarea rosie în detrimentul celei verzi. De unde aceasta atractie instinctiva? Oamenii de stiinta au rugat mai multi voluntari sa aleaga între legume de culoarea rosie sau verde. Concluzia a fost ca produsele de culoarea rosie au stimulat mai mult creierul, care le-a asociat cu un aport satisfacator de proteine si de energie. Nici alimentele de un verde închis nu au fost complet ignorate, în timp ce produsele foarte deschise la culoare au fost asociate cu alimentesarace în nutrimenti. Rosul, mai apetisant ca verdele Acelasi studiu arata ca, în general, alimentele rosii în forma bruta (înainte de g
Vineri, 17 Februarie 2017, 17:52

SURSA: Ultimele stiri online din Sanatate adaugate pe www.stiri.com.ro

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In SANATATE
Comments are closed.